Educație financiară

3 motive să ai un buget de venituri și cheltuieli

Bugetul de venituri și cheltuieli - educație financiară
4.5
(4)

Bugetul este o modalitate practică de a ține evidența veniturilor și cheltuielilor. În domeniul finanțelor personale, este esențial să știi cum se face un buget și să îl folosești pentru a ține evidența banilor tăi. Banii se cheltuie foarte ușor și oricât de mulți vei câștiga, fără o evidență clară a modului cum îi cheltuiești, nu vei putea să te bucuri de ei. Alcătuirea unui buget și implementarea lui sunt elemente care țin de educația financiară a fiecăruia dintre noi. Oamenii fără educație financiară nu sunt preocupați să aibă un buget de venituri și cheltuieli personale.

 

De ce să folosești un buget de venituri și cheltuieli? Vreau să îți ofer câteva motive, care sper să te convingă să acționezi cât mai rapid:

 

  • Bugetul elimină haosul din finanțele personale. Cei mai mulți oameni nu au habar câți bani câștigă lună de lună și cum cheltuiesc acei bani. Pentru a putea administra eficient banii personali, primul pas este să ții o evidență a acestor bani.

 

  • Bugetul te ajută să faci o planificare financiară. Pentru a putea atinge obiective financiare pe termen mediu și lung nu este suficientă doar dorința. Un element important în educația financiară îl reprezintă planificarea financiară. În felul acesta, poți să economiseși sume importante de bani, poți să îți dezvolți un portofoliu de investiții sau poți achiziționa anumite lucruri scumpe.

 

  • Bugetul te ajută să ții cheltuielile sub control. Mulți oameni spun după ce au luat salariul: nu știu unde s-au dus banii. Dacă vrei să știi unde se duc banii tăi în fiecare lună, folosește un buget prin care să monitorizezi cheltuielile. În acest fel vei putea să vezi care sunt cele mai mari cheltuieli și care sunt cheltuielile mici. Uneori cheltuielile mici și neînsemnate reprezintă adevărata provocare. Acestea pot să fie mijlocul prin care risipești banii fără să știi. Suntem tentați să ignorăm cheltuielile mici. Nu costă mult, doar 25 lei! Nu ți s-a întâmplat să spui așa? Poate că 25 lei nu reprezintă o sumă mare, dar dacă această cheltuială este efectuată de zece ori într-o lună, reprezintă 250 lei. Parcă 250 lei nu mai sunt chiar atât de puțini bani. Ținând evidența cheltuielilor poți să elimini acele cheltuieli mici, repetitive și mâncătoare de bani.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, da-ne un like pe pagina de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 4.5 / 5. Voturi numărate: 4

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *