Educație financiară

Economisirea banilor – 15 modaliăți practice de făcut economii

modalitati practice pentru economisit bani
5
(7)

Economisirea banilor este o artă, pe care unii oameni nu o stăpânesc. Vrei să faci mai mulți bani? Prima lecție care trebuie să o înveți este: economisirea banilor. Înainte să câștigi bani este important să înveți să nu pierzi bani. A face economii este un obicei, care trebuie să îl întipărești în modul tău de a fi. Economisirea banilor este rezultatul progresului în dezvoltarea personală. A economisi bani este ceva ce ține de autocontrol, valori și priorități.

 

15 Modalități practice pentru economisirea banilor. Banii tăi contează, învață să economisești!

 

  1. Planifică-ți cheltuielile și respectă această planificare. Când cumperi sub impulsul momentului vei pierde bani. Obișnuiește-te să nu faci cheltuieli decât planificate.
  2. Învață să gătești. Mâncarea gătită în casă nu este doar mai gustoasă, este mult mai ieftină.
  3. Nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie. De fiecare dată când planifici să cumperi ceva, analizează serios dacă ai nevoie cu adevărat de acel lucru.
  4. Cumpără-ți un expresor. Să bei cafeau în oraș este un act social. Să bei cafeaua acasă este mai ieftin. Să bei cafeaua acasă, cu prietenii, este cea mai ieftină variantă de socializare. Un expresor care poate utiliza cafea boabe este mai scump la achiziție, dar mai ieftin în utilizare.
  5. Printează la imprimantă laser. Imprimantele cu cerneală sunt mult mai ieftine. Utilizarea lor este mult mai scumpă decât a celor laser.
  6. Identifică metode ieftine sau gratuite de a petrece timpul liber. Reviste de genul Șapte seri  te pot ajuta să identifici evenimente gratuite din orașul tău. Urmărește ziare sau bloguri din orașul tău. În acest fel, vei descoperi evenimente și oportunități de petrecere a timpului liber în mod gratuit sau cu puțini bani.
  7. Învață să faci mici reparații. Nu orice defecțiune necesită un specialist. Sunt atât de multe lucrurile care pot fi reparate fără să fii un expert. Un specialist costă semnificativ. Efectuând personal acele reparații economisești bani.
  8. Nu fii impresionat de brand-uri și sigle. Există viață și în afara brand-urilor. Oridecâteori cumperi ceva pentru că este “de firmă”, pierzi bani. Învață să înlocuiești produsele “de firmă”, cu produse similare calitativ, dar nu atât de cunoscute. Sunt convins că în acest fel vei face economii de bani semnificative.
  9. Vinde lucrurile care nu le mai folosești. Identifică lucrurile care nu-ți mai sunt necesare sau care nu le-ai folosit în ultimul an. Vânzarea acestor lucruri te va ajuta să economisești bani.
  10. Cumpără lucruri second hand. Nu toate lucrurile care le cumperi trebuie să fie noi. Dacă cumperi un joc pentru consola de jocuri, unul utilizat va fi mult mai ieftin. În esență, îți va oferi aceiași experientă de joc ca unul nou.
  11. Folosește un broker pentru asigurări. Poți avea o asigurare RCA sau CASCO mai ieftină și care să îți ofere aceiași protecție.
  12. Fă-ți abonament la bibliotecă. Este mai ieftin să mergi la bibliotecă decât să cumperi cărți. Știu că nu toate cărțile le găsești la bibliotecă, dar vei găsi destule care vei putea să le citești gratis.
  13. Folosește o pușculiță. Nu păstra bani mărunți în buzunare sau portofel. Obișnuiește-te să pui acești bani într-o pușculiță.
  14. Nu lua credite. Dacă totuși trebuie să o faci, folosește carduri de credit fără dobândă. Respectă regulile cerute de bancă, pentru a beneficia de bani împrumut în mod gratuit.
  15. Folosește carduri pentru reduceri. Există magazine care oferă astfel de carduri în mod gratuit.

 

Dacă vrei să economisești bani îți recomand să citești și articolul:

12 idei practice pentru economisit bani

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 5 / 5. Voturi numărate: 7

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *