Dezvoltare personală

Ce este dezvoltarea personală?

dezvoltare personala
5
(2)

Există o mulțime de cărți despre dezvoltare personală. Poți să găsești foarte multe cursuri, cu tehnici de dezvoltare personală. O căutare pe google, îți va arăta multe bloguri cu articole de dezvoltare personală. A citi despre dezvoltarea personală sau a participa la cursuri pe această temă nu este suficient. Dezvoltarea personală este acel proces de “îmbunătățire” a propriei persoane. Personalitate, spiritualitate, abilități, hobby-uri, finanțe etc. sunt doar câteva din aspectele dezvoltării personale.

 

Pentru a reuși în procesul de dezvoltare personală ai nevoie de motivare și acțiune.

 

Motivarea – primul pas al dezvoltării personale

 

Fără o motivare adecvată nu vei putea niciodată să ai succes! Indiferent de domeniul în care vrei să realizezi ceva, ai nevoie să fii motivat. Motivarea poate fii din factori externi, dar este necesar să pornească și din interior. Când nu suntem motivați renunțăm repede, nu ne concentrăm, nu alocăm resurse suficiente… eșuăm.

 

Prin motivare se activează, în interiorul nostru, acele resorturi, care ne împing înainte. Indiferent de obstacol, cu o motivare adecvată, îl vei depăși.

 

Pentru a fii motivat este important să fii într-un mediu “motivant”. Oamenii, resursele, evenimentele din jurul tău sunt factori motivaționali externi. Nu neglija, însă, automotivarea. Motivarea interioară este dată de valorile tale, modul de a gândi și vedea lumea.

 

Acțiunea – al doilea pas al dezvoltării personale

 

Gradul de motivare, cu privire la ceva, se vede în intensitatea acțiunilor realizate, cu privire la acel lucru. Dacă îți dorești să slăbești, dar nu faci nimic, înseamnă că nu ai o motivație puternică. Când vei lua inițiativa vei face mai mult sport și vei mânca mai puțin, vei ajunge să slăbești. Acțiunile sunt acel element prin care ne dezvoltăm și transformăm pe noi înșine.  Acțiunile concrete și repetate ne ajută să devenim altfel de oameni. Faptele noastre ne modelează.

 

Dezvoltarea personală duce la o gândire pozitivă. Dar, gândirea pozitivă fără motivare și acțiune nu duce nicăieri. Poți să gândești cât de pozitiv vrei despre slujba ta. Dacă slujba nu este porivită pentru tine, trebuie să o schimbi. Poți să gândești pozitiv despre salariul tău. Dacă nu ai o educație financiară adecvată, niciodată nu îți vor ajunge banii.

 

Nu uita, prin dezvoltare personală devii mai puternic și mai capabil să reușești în viață. În acest fel, îți vei găsi echilibrul și direcția de care ai nevoie, pentru a face ceva de valoare cu viața ta.

 

Oamenii slabi nu sunt preocupați de propria lor dezvoltare. Tu poți să fii diferit! Poți să devii o persoană mai bună, din multe puncte de vedere.

 

Photo by Felipe Bustillo on Unsplash

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 5 / 5. Voturi numărate: 2

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *