Dezvoltare personală

Importanța educației

0
(0)

Un om educat se deosebește de un om needucat, așa cum un om viu se deosebește de un om mort.

Aristotel


Când am terminat liceul, pe drumul spre casă, colegii mei își aruncau cărțile. Era un gest simbolic, că s-au săturat să învețe, că nu vor mai avea nevoie niciodată să pună mâna pe carte. Nu mi-am imaginat atunci, cât de mult voi ajunge să studiez în anii care urmau să vină.


De când ne naștem și până murim suntem într-un proces de învățare. Un copil este pasionat să descopere și să învețe. Din păcate, uneori adulții ajung să piardă acestă sete de cunoaștere și fascinație de mister. Educația primită în școală are plusurile și minusurile ei. Pentru a reuși în viață vei descoperi că această educație trebuie completată.


Am terminat un liceu tehnic și am obținut o diplomă de electrician. Diploma este valabilă din punct de vedere legal, ceea ce lipsesc sunt cunoștințele și abilitățile. Practic, peste ani când am avut nevoie să proiectez și să construiesc o instalație electrică, am fost nevoit să caut informația de care aveam nevoie și să învăț. Am apelat la electricieni autorizați, am citit cărți, m-am documentat pe internet.


Nu știu ce vrei să faci în viață , care sunt visele și obiectivele tale pentru următorii ani. Dar știu că pentru a le putea atinge ai nevoie să continui procesul de educație. Poate că va trebui să faci un curs de calificare, pentru a promova la locul de munca. Poate va trebui să faci o facultate pentru a-ți croi o carieră în viață. Poate va trebui să înveți o meserie nouă deoarece cea veche nu se mai caută pe piața muncii. Cert este, că fără educație nu există progres. Părinții au fost responsabili să te trimită la școală. Odată terminată școala este responsabilitatea ta să continui procesul de educație. Acest proces poate fi unul formal (academic) sau informal, dar el trebuie să existe. Nici un om de succes nu a ajuns din întâmplare să aibă succes.


Educația nu este un scop în sine, acumularea de informații. Scopul tău trebuie să fie dezvoltarea abilităților, a capacității de a utiliza acele informații.

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 0 / 5. Voturi numărate: 0

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *