Educație financiară

De ce nu am bani? 5 motive pentru care nu ai bani

4.6
(5)

Nu am bani” sunt cuvintele care le aud foarte des, de la tot felul de oameni. Se pare că pentru cei mai mulți oameni banii sunt o problemă. Am văzut angajați care nu se ajung cu banii de la un salariu la altul. Am văzut antreprenori, fără un ban în buzunar. Baniii ne afectează viața în toate domeniile. Lipsa banilor poate duce la depresie, despărțiri și sinucideri. Nu poți să ignori faptul că nu ai bani. Ce poți să faci să ai mai mulți bani? Evaluează de ce nu ai suficienți bani. Din acest motiv, vreau să îți spun 5 motive pentru care nu ai bani suficienți.

 

  1. Nu muncești eficient.

 

Fiecare dintre noi avem 24 de ore într-o zi. Din acestea, 8 ore se presupune că trebuie să muncim.  Totuși, unii oameni câștigă mai mulți bani, alții câștigă mai puțini bani în 8 ore. De ce? Răspunsul este simplu. Dacă prestezi o muncă necalificată sau slab calificată vei câștiga mai puțini bani. Ridică-ți nivelul de calificare și experiză și vei câștiga mult mai mulți bani, în același timp lucrat. Eficiența înseamnă să obții mai mult cu același efort și aceleași resurse.

 

  1. Importanța educației financiare – nu ai bani pentru că nu investești

 

Dacă faci aceleași lucruri, care le-ai făcut luna trecută, vei câștiga la fel de mulți bani. Dacă ești preocupat să investești banii, vei ajunge să câștigi mai mulți bani. Da, investițiile nu sunt sigure. Ai nevoie de un anumit curaj pentru a investi bani. Ai nevoie de un anumit grad de educație financiară pentru a investi bani. Pentru a investi bani, este important să înveți să economisești bani. Vrei să ai mai mulți bani? Citește, educă-te cu privire la bani și modalități de investirea a banilor. Educația financiară este calea pentru a face mai mulți bani. Pentru a face bani este nevoie de timp, educație și o gândire strategică.  Nu uita: oricine poate să cheltuiască bani, nu oricine poate să facă bani.  Norocul nu este un factor de luat în calcul, când este vorba de bani.

 

  1. Nu ai bani pentru că veniturile sunt mai mici decât cheltuielile.

 

Lipsa banilor este, deseori, rezultatul rezultatul faptului că banii care îi câștigi sunt mai puțini decât banii care îi cheltuiești. Fii preocupat să îți crești veniturile și să îți scazi cheltuielile. Ce poți să faci pentru a obține o creștere de salariu? Cum poți să îți multiplici sursele de venit? Există modalități prin care poți să câștigi bani pe lângă salariu? Am întâlnit persoane, care visează la salarii mari, făra face nimic în această direcție. Propune-ți și acționează pentru a câștiga bani pe lângă serviciu. Dacă situația în care te aflii este una neprevăzută, vinde din lucrurile, care le ai în plus, pentru a face rost de bani.

 

  1. Faci confuzie între dorințe și trebuințe.

 

Nu toate lucrurile, care le cumperi, îți sunt necesare. Nu tot ce vezi în reclame, la vecini sau la televizor îți este necesar. Nu cumpăra lucruri pentru că alții le cumpără. Nu cumpăra lucruri pentru a impresiona pe alți oameni. Este important să analizezi, de fiecare dată, când cumperi ceva, utilitatea  și necesitatea lucrului respectiv. Un telefon scump, o mașină pe care nu o poți întreține pot fi lucruri care să fie înlocuite cu altele mai ieftine. Din păcate, uneori facem confuzie între dorințe și trebuințe. Niciodată nu vei putea să cumperi tot ce îți dorești. Învață să cumperi ce ai nevoie.

 

  1. Pentru că ești dezorganizat, nu ai bani.

 

Foarte mulți oameni nu au nici un fel de planificare financiară. Cheltuirea banilor pe baza impulsurilor de moment reprezintă drumul cel mai sigur spre sărăcie. Oamenii săraci nu își planifică cheltuielile. Oamenii, care au bani sunt foarte atenți la modul în care își cheltuiesc banii.  Gândește în avans,  când este vorba de bani. Planifică cheltuielile mari din timp și eșalonează-le pe mai multe luni. Învață să gândești pe termen lung.

 

Prin acest articol, am încercat să te fac conștient de ce nu ai bani. Faptul că ai citit acest articol este un lucru bun, dar nu suficient. Pentru a avea bani este important să identifici cauzele lipsei de bani, să articulezi o un plan pentru a câștiga mai mulți bani și să acționezi. Poți să citești articole, de dimineața până seara, dacă nu vei acționa pentru schimbarea situației în care te aflii, nu se va schimba nimic în viața ta. În viață, oamenii hotărâți reușesc, oamenii indeciși eșuează.

 

Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 4.6 / 5. Voturi numărate: 5

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *