Educație financiară

Educație financiară – de ce contează?

educatie financiara si finante personale
5
(4)

Educația financiară te ajută să câștigi mai mulți bani. Finanțele personale sunt mai importante decât crezi. Totuși, cei mai mulți oameni nu sunt interesați de educația financiară. Educația financiară este acea parte a educației, care te afectează cel mai mult în viața de zi cu zi. Facem cursuri de engleză, de muzică, de artă … și mai puțin de educație financiară.

 

Există un mod elementar de educație, în domeniul finanțelor personale, care îl primim de la părinți. Modelul lor de a administra banii, devine adesea și modelul nostru. Puțini sunt cei care înțeleg nevoia de a-și îmbunătăți nivelul de educație financiară. Îmi doresc să te conving, că educația în domeniul administrării banilor personali nu este o risipă de timp și energie. Finanțele personale ar trebui să primească o atenție deosebită din partea noastră. Poate că ești bine pregătit în alte domenii și reușești să faci bani. Dacă nu ești capabil să administrezi bine banii, muncești degeaba.

 

Cum poți să obții o educație financiară mai bună?

 

Cel mai simplu răspuns este: să fii preocupat de propria ta educație în domeniul financiar. Dacă ceva te preocupă, în mod deosebit, vei fi dispus să înveți, să aloci timp, energie și resurse. Când vrei să excelezi, în ceva, nu este suficient doar să îți dorești. Un om preocupat de creșterea nivelului personal de educație financiară va acționa în consecință. Acțiunile tale concrete indică adevăratele tale preocupări.

 

  • Cât de preocupat ești de modul în care cheltuiești banii? Ții o evidență a cheltuielilor tale? Ai un buget de venituri și cheltuieli?
  • Ce faci pentru a-ți crește veniturile? Ai un plan în această direcție?
  • Care este nivelul datoriilor tale? De ce ai făcut acele datorii, era necesar sau nu?
  • Economisești bani în fiecare lună? Câți bani economisiți ai în acest moment?
  • Ce investiții ai făcut în ultimii ani? Care este planul tău pentru investiții?

 

Acestea sunt doar câteva întrebări, care pot să te ajute în a înțelege nivelul tău de pregătire, în domeniul finanțelor personale.

 

Pentru a-ți crește nivelul de educație în domeniul finanțelor personale, nu te mulțumi cu ce ai învățat la școală sau ai văzut la părinți. Dacă faci la fel ca cei din jurul tău vei avea aceleași rezultate sau mai proaste. Dacă vrei mai mult trebuie să faci lucrurile diferit de ce fac ceilalți. Citește cărți despre educație financiară. Urmărește bloguri despre educație financiară. Fă cursuri în domeniul finaciar. Când investești în educația ta, de fapt, investești în viitorul tău. Banii cheltuiți azi pentru cărți, cursuri etc. îi vei recupera mai târziu, când vei ajunge să câștigi mai mulți bani.

 

Care sunt beneficiile educației financiare?

 

  • Poți să câștigi mai mulți bani. Oamenii educați câștiga mai mulți bani. Acesta este un principiu general valabil. Desigur, există și excepții. Oamenii educați în domeniul finanțelor personale știu cum să își multiplice sursele de venit. Prin multiplicarea și diversificarea surselor de venit, vei ajunge să câștigi mai mulți bani. Principiul dacă nu curge, pică, este foarte important în domeniul financiar. Ceva în plus este întotdeauna mai bine decât nimic.
  • Poți să administrezi banii mai eficient. Supra îndatorarea, cheltuielile pe lucruri care nu sunt necesare, sunt doar câteva din elementele care duc la lipsuri din punct de vedere financiar. Pentru a știi când să te împrumuți, pentru ce să te împrumuți și în ce condiții este necesar un nivel de educație.
  • Poți să faci investiții, pentru un viitor mai sigur din punct de vedere financiar. Investițiile necesită un anumit nivel de cunoștințe și pregătire în domeniul financiar. Cei mai mulți oameni habar nu au ce este bursa, cu atât mai puțin, nu au habar cum să investească la bursă. Ce acțiuni să cumperi? Când să cumperi? Când este momentul să vinzi acțiunile? Educația financiară răspunde la aceste întrebări.
  • Poți să fii optimist în ce privește viitorul finanțelor tale. Pentru mulți oameni viitorul lor financiar este sumbru. Poate și tu ești unul dintre cei care habar nu au câți bani vor câștiga anul viitor. Ce se va întâmpla cu tine, dacă îți pierzi locul de muncă? Dar dacă te îmbolnăvești. Educația financiară te ajută să privești viitorul cu optimism, deoarece folosești prezentul pentru a pregătii viitorul.

 

Scopul acestui articol a fost să te ajute să conștientizezi nevoia de educație în domeniul finanțelor personale.  Îți recomand să citești articolul despre cum poți să faci economii.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rog să îl distribui mai departe pe pagina ta de Facebook.

 

Photo by Dmitry Ratushny on Unsplash

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 5 / 5. Voturi numărate: 4

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *