Educație financiară

De ce ai nevoie de educație financiara? Banii tăi contează!

Educație financiară și antreprenorială
5
(1)

Nevoia de educație financiară se poate observa din istoria recentă. Cu ceva ani în urmă, în Romania oamenii își vindeau casele și investeau banii la Caritas. Dorința de îmobgățire rapidă și fără muncă le-a întunecat mințile. Peste ani, un partid din România le promitea alegătorilor câte 20000 de euro de persoană, dacă va câștiga alegerile, un alt partid le promite pensionarilor pensii uriașe, dacă va fi la guvernare în 2020. De ce oamenii încă mai cred că se pot obține bani fără muncă? Un răspuns poate fi lipsa de educație în general și lipsa de educație financiară în special.

De ce ai nevoie de educație financiară?

  • Pentru a putea gestiona mai bine banii care îi câștigi.
  • Pentru a câștiga mai mulți bani.
  • Pentru a cheltui mai înțelept banii.
  • Pentru a investi cu succes banii care îi câștigi.
  • Pentru a ajuta și pe alții care nu au avut șansa să câștige la fel de mulți bani ca tine.

Educația financiară te poate ajuta să îți gestionezi mai bine banii și să îți schimbi atitudinea față de muncă. Educația financiară este mijlocul prin care te poți vindeca de naivitate și prin care poți să devii stăpân pe banii tăi.

Un om needucat, din punct de vedere financiar, este o victimă sigură pentru marketerii care vând iluzii. Temelia societății o reprezintă munca. Prin muncă putem obține plusvaloare. Banii cinstiți nu se pot obține decât prin muncă. Fie că vorbim de angajare, antreprenoriat sau investiții, vorbim despre muncă.

Educația financiară te ajută să înțelegi cum funcționează sistemul financiar și cum poți să îți ridici valoarea pe piața muncii. Un om educat este un om care știe să își administreze bine banii astfel încât să nu ii risipească, ci să îi investească.

Oamenii risipitori și cheltuitori sunt oameni slabi. De ce? Acești oameni nu se pot abține de la a cheltui. Nu au capacitatea de a spune nu și nu pot gândi strategic pe termen lung. Deciziile lor sunt emoționale și de moment. Pentru a gestiona banii în mod eficient este nevoie de o perspectivă de ansamblu asupra banilor, de o planificare financiară și de capacitatea de a îndeplini obiective pe termen mediu și  lung.

Oamenii săraci se gândesc la ziua de astăzi. Oamenii înstăriți se găndesc la ziua de mâine. Tu la ce te gândești? Ce ai moștenit de la părinții tăi și care este moștenirea care o lași copiilor tăi? Acest blog este un mijloc simplu și atractiv prin care poți să îți îmbunătățești nivelul de educație financiară. Urmărind aricolele postate pe Upgrade Yourself vei învăța cum să îți administrezi mai bine banii.

Niciodată nu vei putea câștiga suficient de mulți bani, dacă nu știi să îi administrezi!

 

Ți-a plăcut acest articol?

Apasă pe o stea pentru a-i acorda un calificativ!

Media 5 / 5. Voturi numărate: 1

Fii primul care acordă un calificativ!

Dacă ți-a plăcut acest articol...

Rămâi conectat cu noi, pe social media

Îmi pare rău că acest articol nu ți-a fost folositor!

Hai să îmbunătățim acest articol!

Cum aș putea îmbunătăți acest articol?

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *